Letní menu restaurace Bistro Kaprova spojuje středomoří s asijskými dálavami

Letní menu restaurace Bistro Kaprova spojuje středomoří s asijskými dálavami

Restaurace Bistro Kaprova uvedla 6. června nové letní menu, které je vyladěnou symfonií chutí, vůní i barev, zastoupené čerstvými rybami a mořskými plody, zeleninou i poctivými masitými pokrmy v odlehčené verzi konvenující teplému období.

Tomatová polévka s pěnou z mozzarelly a cibulovou strouhankou je oblíbeným evergreenem, milovníky ryb jistě naláká pošírovaný losos s hráškovým pyré, slávkami a rybí omáčkou. Asijským speciálem a tajným tipem šéfkuchaře Lukáše Dostála se stal vepřový bůček s jablečným pyré, pak choi sauté, oříškovým crumble a sladko-kyselou omáčkou. Variacemi oblíbených jídel jsou nově uvedené hovězí hrudí BBQ s kukuřičnou polentou a nakládanou zeleninou, hovězí tatarák s lanýžem, žloutkem a rýžovými chipsy či linguine nero s mořskými plody a fava fazolkami s bazalkovým pestem. Grilované mušle svatého Jakuba jsou nyní představeny v úpravě v tandoori koření s mrkvovým pyré a asijský salát s uzeným kachním prsem, koriandrem, smaženou cibulkou a kešu ořechy, který si za své půlroční uvedení stihl získat až nečekané množství příznivců, zůstává beze změny. V nabídce i nadále zůstávají steaky z hovězího masa nejlepších kanadských, brazilských, uruguayských a také českých chovů, a také čerstvé ryby a mořské plody.


De luxe pozdrav z Francie
Za zvláštní zmínku stojí i nově podávaná delikatesa v podobě velmi jemných francouzských ústřic Fine de Claire párovaných s ceněným Champagne Alan LeBoeuf. Rodinné vinařství z jižní části Champagne Côte des Bars vyrábí na pár hektarech velice kvalitních vinic tradiční Champagne. Ruční sběr hroznů a klasická metoda druhotného zraní na láhvi je pro Alaina Leboefa naprostým standardem. Přijďte si k nám i z všedního dne udělat chvíli sváteční.

Autor: Kateřina Malá



Všechny příspěvky v kategorii: Ostatní

Nejžhavější Foto

TV Zábava

Kultura